Gazetecilerin ‘Mersin Buluşması’ başladı

featured

Akdeniz Bölgesinde 7 il ve 4 ilçede örgütlenerek yaklaşık 2 bin üyeye ulaşan AGF Yönetimi, 2 gün sürecek bir dizi etkinlik için Mersin’e geldi. AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun başkanlığında Isparta, Burdur, Antalya, Mersin, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay, Kemer, Korkuteli, Alanya, Anamur, İskenderun’daki gazeteci cemiyetleri ve derneklerini kapsayan buluşmada başkan ve temsilcilerin, bölgelerinde yaşadıkları mesleki sorun ve geleceğe yönelik beklentileri ele alınacak. Diğer yandan da Mersin’de çeşitli temaslarda bulunulup tarihi yerler gezilecek.


BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET
Doramar Tatil Köyünde 23-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenen buluşmanın ilk gününde AGF üyesi cemiyet ve dernek başkanları ile temsilcilerini ev sahibi olarak MEİGDER Başkanı A. Vahap Şehitoğlu karşıladı. MEİGDER Yönetimi ile birlikte kent merkezine hareket eden AGF Heyeti önce Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i makamında ziyaret etti.

Görüşmeye Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Bedrettin Gündeş de eşlik etti. Ziyarette AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun, federasyonla ilgili Başkan Seçer’e bilgiler vererek gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Başkan Seçer de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek 2 gün sürecek etkinliklerin iyi geçmesi temennisinde bulundu. Ziyaret Başkan Coşkun’un, Başkan Seçer’e kadınlar tarafından yapılan geleneksel ipek koza işlemesi hediye etmesiyle son buldu.
“AKDENİZ BÖLGESİ’NDE GÜÇLÜ BİR YAPI OLUŞTURDUK”
AGF Heyeti daha sonra Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’a da ziyarette bulundu. Mersin’de bulunma amaçlarını ve federasyon çalışmalarını anlatan AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun, MEİGDER’in ev sahipliğinde Mersin’e geldiklerini anımsattı. Federasyonun genel merkezinin Antalya olduğu bilgisini veren Coşkun, Akdeniz’deki tüm illerle birlikte hareket ettiklerine dikkat çekti. Bundan dolayı bölgede güçlü bir federasyon oluşumu kurduklarının altını çizen Başkan Coşkun, “Ayda bir üye illerimize giderek oradaki meslektaşlarımızla bir araya gelmek, birbirimize nasıl katkı vereceğimizi istişare etmek ve mesleğimizle ilgili yol haritamızı çizmek istiyoruz. Bugün Mersin’de ilk toplantımızı yapıyoruz. TGK üyesiyiz. Dolayısıyla Akdeniz bölgesini de konfederasyonumuzda biz temsil ediyoruz.  AGF olarak yaklaşık 2 bin kişilik bir aileyiz. Gazetecilik faaliyeti gösteren arkadaşlarımızla yolumuza devam ediyoruz. Mesleğimize emek veren ve derdini çeken gazetecilerden oluşmuş bir yapıyız. Buna çok dikkat ediyoruz” dedi.
“2 YILDA ÖRGÜTLENDİK”
MEİGDER Başkanı Şehitoğlu da derneklerinin 2 yıl gibi kısa bir sürede güçlü bir şekilde örgütlendiğini AGF’ye üye olarak TGK çatısı altına girdiğini söyledi. Meslektaşlarının Mersin’e gelmesinin sevindirici olduğunu vurgulayan Şehitoğlu, kendilerini makamında kabul eden Vali Pehlivan’a teşekkür etti.


VALİ PEHLİVAN: “KAMU ADINA YAPILANLARIN DUYURULMASI ÖNEMLİDİR”
Vali Ali Hamza Pehlivan ise öncelikle konuk gazetecilerle tek tek tanıştı. “Mersin’in hem Akdeniz’in hem de ülkemizin incisi ve öncüsü olduğunu söylüyoruz. Mersin’e hoş geldiniz. Tüm mensuplarınıza sevgi ve selamlarımızı iletiyoruz” diyen Vali Pehlivan, Mersin Buluşması’nın faydalı geçmesini diledi. Mersin’de göreve başladığı ilk günden beri gazetecilerin ilgilerini eksik etmediğini dile getiren Vali Pehlivan, bundan dolayı mutlu olduğunu belirterek teşekkür etti. MEİGDER’in de yakın ilgisiyle karşılaştığını ifade eden Vali Pehlivan, “Basının takibi, vatandaşlarımıza mesajlarımızı iletme ve ulaşma, yönünden oldukça önemlidir.  Mersin’de dolu dolu bir 4 ay geçirdik. Siz kıymetli meslek mensuplarının da ne kadar meşakkatli hizmet verdiğinizi biliyoruz. Kamu adına yapılanların vatandaşlarımıza duyurulması, bir yandan da vatandaşın sesinin kamuoyunda duyurulmasının sağlanması önemlidir.  Ziyaretiniz vesilesi ile de çevremizdeki il ve ilçelerimize selam iletiyoruz. Geldiğiniz tüm iller gezilmeye, görülmeye değer kentler” ifadelerini kullandı.
“MERSİN TARIM, TİCARET, EĞİTİM KENTİ”
Diğer yandan AGF temsilcilerine kentle ilgili bilgiler veren Pehlivan, Mersin’in muzdan limona, çilekten cevize kadar 10 üründe Türkiye’de birinci olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti: “Mersin 17 üründe de Türkiye’de ikinci sırada. Bunun dışında yaş sebze ve meyvede ülkemizin toplam ihracatının yüzde 50’sinden fazlası Mersin’den yapılıyor. Güçlü bir limanımız var ve hemen bitişiğinde limanların yanında pek nadir olarak görülen serbest bölgemiz var. Öte yandan kentimizde organize sanayi bölgeleri artıyor. Buralara da çok ilgi var. Bu da hem ülkemizin hem de Mersin’in ekonomisi için sevindirici. Bir yandan da eğitim kentiyiz, 415 bin öğrenci ilk orta ve lise düzeyinde 58 bin ise üniversite düzeyinde olan öğrencimiz var. Aynı zamanda spor kentiyiz. Bildiğiniz gibi Akdeniz Oyunlarına ev sahipliği yapan bir şehir burası ve 100’e yakın spor tesisimiz var. 62 branşta 457 spor kulübümüz var. Hem tarım, hem ticaret, hem eğitim ve hem de spor kenti. Aynı zamanda kentimizin büyük bir sağlık altyapısı var.”
Vali Pehlivan son olarak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek AGF üyelerini her zaman Mersin’de görmek istediklerini sözlerine ekledi. AGF Genel Başkanı Coşkun ziyaretin sonunda Vali Pehlivan’a kadınlar tarafından geleneksel yöntemlerle işlenmiş ipek koza işlemesi hediye etti.

AGF-MEİGDER Buluşmasının ikinci gününde ise federasyon üyesi başkanların bölgelerindeki mesleki çalışmaları ve sorunları masaya yatırması bekleniyor.
Mersin Buluşması’na şu isimler katılıyor: AGF Genel Sekreteri Abdulkadir Kalander, AGF YK Üyesi Şevket Karahan, AGF Basın Sözcüsü-Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel, Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı-AGF Genel Saymanı Ahmet Duran Yenigün, AGF Başkan Yardımcısı Cebeli Bereket Gazeteciler-Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Nihat Mazmanoğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Mahmut Beyaz, Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Emre Altuğ.