‘Fethullahçı Terör Örgütü’nün Joe Biden’a Mektup Hazırlama Planı

featured

FETÖ İçindeki Derin Çatlaklar

‘Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), örgüt içindeki derin çatlakları gidermek için ABD Başkanı Joe Biden’a Türkiye’yi şikayet etmek üzere bir mektup hazırladığı ortaya çıktı. Örgüt içinden gelen itiraflar, elebaşı Fetullah Gülen’in hastalığı ve kaçırıldığı iddiaları nedeniyle örgüt içinde parçalanmalara yol açtı. Bağlılık ve inanç azalırken, kopuşlar yaşandı.

Örgütün Çaba Göstermesi

Örgüt üst yönetimi, yaşanan parçalanmayı engellemek için çaba gösterdi. Gülen’in sağlıklı olduğunu kanıtlamak için eski fotoğraflar ve canlı olduğu iddia edilen görüntüler paylaşıldı. Örgüt mensupları, elebaşını ziyaret görüntülerini yayınladı. FETÖ, 15 Temmuz darbe girişiminin 8. yıl dönümü öncesinde Biden’a mektup sunmaya hazırlanıyor.

AİHM Kararları ve Mektup

FETÖ’cüler, Türkiye aleyhine mektup hazırlarken, AİHM kararlarına vurgu yapıp haksız politikalar iddiasında bulunuyor. Türkiye-ABD ilişkilerine müdahale çabası göze çarparken, insan hakları temelli yaklaşım talep ediliyor.

Türkiye’ye Dönüş Çabaları

Mektupta yer alan talepler arasında FETÖ’ye mensup tutukluların serbest bırakılması ve işlerine geri dönmesi de bulunuyor. Örgüt, Biden’a yazdığı mektubun etkisini artırmak için imza kampanyası düzenliyor ve mektubun 2024 NATO Zirvesi’nde gündeme gelmesini hedefliyor.