BORUSAN SANAT’TA BU HAFTA

featured

Baharı danslarla karşılayan bir konser

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) Nisan ayını, iki yıldız konuğu ve danslarla bezenmiş bir programla karşılıyor. Avusturya’nın en başarılı orkestralarından biri olan Innsbruck Tirol Senfoni Orkestrası’nın daimi şefi olan Kerem Hasan yönetimindeki BİFO, başarılı bir ABD turnesinin ardından, Almanya ve Belçika’da konserler veren solist viyolonselci Daniel Müller-Schott’a eşlik edecek. 28 Nisan Perşembe günü saat 20.00’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde gerçekleşecek olan, Macaristan’dan İspanya’ya uzanan farklı kültürlere ait ezgilerin seslendirileceği Baharı Danslarla Karşılamak başlıklı konserde, Zoltán Kodály’nin Galanta Dansları, Édouard Lalo’nun Viyolonsel Konçertosu ve Sergey Rachmaninov’un son büyük eseri olan Senfonik Dansları seslendirilecek.

Bu sezon Capitole de Toulouse, Royal Filarmoni ve Detroit Senfoni Orkestraları ile de konserler verecek olan başarılı genç şef Kerem Hasan, Sihirli Flüt, Rigoletto, Samson ve Dalila gibi başyapıtlarla opera şefliği alanında da beğenilerek izleniyor. Gecenin solist yıldızı ise viyolonsel sanatçısı Daniel Müller-Schott. Hakkında “Performansı ile yeniden keşfetmenin haz veren tazeliğini hissettirdiği” yazılan Müller-Schott, J.S. Bach’tan Viyana klasiklerine, romantik dönemden 20. yüzyılın usta bestecilerinin yapıtlarına uzanan geniş bir repertuvara kayıtlar kazandırmış bir sanatçı…

Konser öncesinde Serhan Bali ve Aydın Büke, Zorlu PSM Meydan Fuaye alanında saat 19.00-19.30 arası müzik üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirecek. Bu sohbetin devamı ve konser, canlı olarak bir Karnaval radyosu olan Borusan Klasik üzerinden dinlenebilecek.

Uluslararası Caz günü Borusan Müzik Evi’nde kutlanıyor!

Borusan Müzik Evi, cazı ve bu müziğin dünyanın dört bir köşesindeki insanları birleştirmedeki rolünü vurgulamak için 2011’den bu yana kutlanan Uluslararası Caz Günü’ne özel olarak bir program hazırladı. İkiz Cabin Crew’ün Stockholm Jazz Records’dan 4 Mart’ta yayınlanan Transit adlı projesi 30 Nisan Cumartesi günü saat 21.00’de Borusan Müzik Evi’nde yankılanacak! Ödüllü davulcu İkiz tarafından yazılan ve topluluğun üç üyesi tarafından üretilen, akustik enstrümanlar ve elektronik soundscape’lerle izleyiciler benzersiz bir deneyim yaşayacak. Küresel salgınla birlikte çalışmaları durma noktasına gelen grubun yeniden nefes aldığı ve üretmeye başladığı yaratıcı bir çalışma olan Transit, ilk “kalkış” parkurundan son “varışa” kadar, kelimenin tam anlamıyla baştan sona bir yolculuğa çıkaran, pandeminin sonsuza kadar sürmeyeceğini ve çok yakın bir gelecekte yeniden “yeni” yolculuklara çıkılacak zamanın geleceğini hatırlatan bir mesaj taşıyor. Konser, Uluslararası Caz Günü’ne özel olarak JOY FM ve çevrimiçi radyo platformu Borusan Klasik’ten canlı olarak dinlenebilecek.

borusansanat.tv’de Kuzey esintileri

Daha önce bir albüm çalışması için bir araya gelen ve yıllar içinde dostluklarını sahneye taşıyan Berke Can Özcan ve Arve Henriksen’in ilk kez Borusan Müzik Evi’nde izleyicisi ile buluştuğu bu konser borusansanat.tv üzerinden yayınlanmaya devam ediyor. Kariyerine davulcu olarak başlayan Berke Can Özcan, birçok topluluk kurdu, çeşitli projelerde müzik yazdı, söyledi, albümler kaydetti ve üretti, seyahat etti ve bu seyahatlerinde pek çok farklı sesle karşılaştı. Kendi yaptığı büyük enstrümanları, çelik davulları, çanları, gongları ve davulları eşliğinde solo performansını gerçekleştirmeye başladı. Çeşitli kıtalardan, birkaç okyanustan, birçok farklı adadan, pek çok insanın bilmediği köşelerinden gelen sesleri barındıran dünyası yeniliğe doğru evrildikçe, solo kayıtlar yaptı ve bunun sonucunda yeni albümü Mountains are Mountains çıktı.

Arve Henriksen ise bugüne kadar pek çok sanatçıyla farklı projelere imza attı. Koto sanatçısı Satsuki Odamura ile çalışmaktan, rock grubu Motorpsycho’ya, Sten Sandell, Peter Friis-Nilsen, Lotte Anker, Hasse Poulsen, Terje Isungset, Benoit Delbecq, Steve Arguelles, Lars Juul ve Marc Ducret’e kadar, sayısız doğaçlama topluluğuyla özgün bir anlayış geliştirdi. Berke Can Özcan ve Arve Henriksen’in Kuzey melodilerinden yola çıkan doğaçlamaları, müzikte yeniyi arayanları derinden etkileyecek. 

Konser öncesinde Back on Stage ekibinin gerçekleştirdiği söyleşilere ise aynı kanaldan ulaşılabiliyor.

BAHARI DANSLARLA KARŞILAMAK

BİFO İLE DANIEL MÜLLER-SCHOTT

28 NİSAN 2022 Perşembe 20.00

ZORLU PSM TURKCELL SAHNESİ

BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI

KEREM HASAN şef

DanIel Müller-Schott viyolonsel 

AYDIN BÜKE ve SERHAN BALİ ile konser öncesi söyleşi
 19.00-19.30

KODÁLY Galánta Dansları

LALO Viyolonsel Konçertosu, Re minör

RACHMANINOV Senfonik Danslar, op.45

ULUSLARARASI CAZ GÜNÜ: 

İKİZ CABIN CREW

30 NİSAN 2022 Cumartesi 21.00

BORUSAN MÜZİK EVİ