Avukat Serpil Çınar Kimdir? Nereli ve Kaç Yaşında? Ofisi Nerede?

featured

Avukat Serpil Çınar, Almanya doğumludur. Mesleki kariyeri için ilk adımını Ankara’daki Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde atmıştır. %100 burslu olarak okuduğu fakülte eğitimini tamamladıktan sonra 5 yıl boyunca mesleğini Ankara’da icra etmiş, 5. yılın sonunda İstanbul’da kendi hukuk bürosunu kurmuştur. Kadın hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği, hayvan hakları savunucusu olan Avukat Serpil Çınar, mesleki ilkelere ve kendi inandığı değerler ışığında mesleğini icra etmektedir.

Aynı zamanda mesleğindeki pratik ve teorik bilgilerini meslektaşlarına aktarmak maksatlı Avukatlık Okulu ismiyle Hukuk Eğitim Programında meslek içi eğitim vermektedir. Aile Hukukuna dair uygulamalı eğitimde meslektaşlarına bir davanın başlangıcından bitişine kadar olan usuli ve esasi konularda eğitimcilik faaliyetini yürütmektedir.

Aile hukuku ve ceza hukuku alanında Avukat Serpil Çınar, üniversitelere söyleşilere katılmakta ve üniversiteli öğrencilere sertifikalı eğitim vermektedir.

Aktif olarak CNN Türk ve Milliyet Gazetesi internet sitesinde köşe yazarlığı yapan Avukat Serpil Çınar, köşesinde kadın- erkek ilişkileri; ayrımcılık, flört şiddeti, cinsiyet eşitliği, dava aşamasındaki psikolojik durumun davaya etkisi, aile hukuku ve boşanma davalarına yer yer değinmektedir. Bloomberg Businessweek Türkiye’de konuk yazar olarak COVID-19 dolandırıcılarından korunma yolları makalesini yazmıştır. Sözcü, Hürriyet Gazetesi ve Hukuki Haber’de aile hukukuna dair yazıları bulunmaktadır.

Aktif olarak haber kanallarında, canlı yayınlarda birçok demeçler vermektedir ve söyleşi programlarına konuk olarak katılmaktadır. Erol Köse ve Yeşim Salkım ile ülke manşetine konu olmuş davalar hususunda söyleşiler yapılmış, güncel kanun ile uygulamadaki sorunlar hususunda görüşünü dile getirmiştir.

ebebek Youtube kanalında aile hukukunda anne – baba – çocuk haklarına dair bilgisine başvurulmuş ve yasal haklara dair detaylı anlatımda bulundu.

Aynı zamanda Milliyet Gazetesi’nin Youtube kanalında “Soru Yorum” köşesinde Aile Hukuku’na dair güncel Yargıtay kararlarına dair görüşlerini açıklamıştır.
Türkiye Barolar Birliğinden Aile Hukuku, Hukuk Muhakemeleri Kanunu, Yargıtay Uygulamaları, Anlattırıcı Sorgu ve Çapraz Sorgu sertifikalarını; Hukuki Mücadele Derneği’nden ise Mal Rejimleri (Paylaşımı) ve Tasfiye Usulü Eğitim sertifikalarını almaya layık görüldü.

Kişisel Verileri Korunması Kanunu’nun (KVKK) ceza hukuku ve veri ihlaline dair kurul kararları eğitimlerinin sertifikaları mevcut.

Çekişmeli Boşanma, Anlaşmalı Boşanma, Mal Paylaşımı, Velayet, Nafaka, Ceza Hukuku, Tazminat Hukuku alanı başta olmak üzere çeşitli hukuk dallarında avukatlık mesleğini yürütmektedir.

Instagram Hesabı: https://www.instagram.com/serpilcinar/

Kaynak: https://cinar.av.tr/