“Asrın Felaketi” Sonrasında Pazarcık’ta Yeniden İnşa Çalışmaları Sürüyor

featured

Pazarcık’ta Zarar Gören İş Yerlerine Destek

Pazarcık’ta meydana gelen depremler sonucunda iş yerleri zarar gören esnafa destek olmak amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 500 iş yeri projesi başlatıldı. Ayrıca ilçede uzun yıllardır sorun olan küçük sanayi sitesi için de 142 esnaf için yeni iş yerleri yapılıyor.

Vatandaşlar Pazarcık’a Geri Dönmeye Başlıyor

Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, ilçenin toplam nüfusunun 70 binin üzerinde olduğunu belirtti. Deprem sürecinde hemşehrilerin bir kısmının ilçe dışına veya yurt dışına çıktığını ifade eden Yılmazcan, yaptıkları çalışmalar sonucunda vatandaşların ilçeye geri dönmeye başladığını söyledi. Yılmazcan ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ilçeye otogar yapılacağını da açıkladı.

Esnaf, 8 Ay İçinde Yeniden İş Yerlerine Kavuşacak

Pazarcık’ta yaklaşık 750 esnafın iş yerlerinin yıkıldığı bilgisini veren Yılmazcan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 500 iş yeri yapılacağını belirtti. Müteahhit firmanın çalışmalara başladığını ve 8 ay gibi kısa bir sürede esnafların kendi iş yerlerine kavuşacağını söyledi. Ayrıca Pazarcık’ta uzun yıllardan beri küçük sanayi sitesi olmadığını ifade eden Yılmazcan, 142 esnafa hizmet verecek küçük sanayi sitesinin hizmete sunulacağını da açıkladı.

Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, ilçenin hızla toparlandığını ve çalışmaların devam ettiğini vurguladı.