Asaf Tahir’in Kripto Para Yasası Yorumu

featured

Yazar ve Dijital Stratejist Asaf Tahir Türkiye’de üzerinde çalışılan yasa çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Asaf Tahir’in açıklamasında ise:

Kripto teknoloji dediğimiz bu yeni ve vazgeçilmez dönem aslında tüm dünya ülkeleri açısından bulunmaz bir nimet. Bu konu ile ilgili olarak elbette yasal çalışmalar yapılmalı. Fakat bu yasal çalışmaların özellikle gelişen dünya düzeni üzerinden sizi geriye götürmemesi gerekir. Nitekim Çin’in yaptığı son baskılardan sonra artık Çin üzerinden kripto geliştiriciliği daha çok Avrupa ülkelerine doğru bir yöneliş sergiledi. Açıkçası artık dünya merkezi sistemlerin açıklamaları dışına çıkmak istiyor. Bu süreçte ise göreceksiniz kripto teknoloji ve beraberinde bu teknolojinin getirdiği yenilikler ile bunlara destek verenler adlarından çok daha fazla bahsettireceklerdir. Özellikle baktığımız zaman büyük ve kendini her zaman geliştiren şirketler bu teknolojinin tamamen merkezi noktasına oturmak istemektedirler. Bu kapsamda artık kripto paralarla gerçekleştirilen ticari çalışmalar vs. yarının dünyasında gündelik bir hal almış olacak.

Ülkemizin hiç vakit kaybetmeden yatırımcıyı da ürkütmeyecek bir şekilde yasa çalışması yapması gerekir. Ayrıca hem ülke içerisinde olan kripto yatırımlarının desteklenmesi hatta yaygınlaştırılması gerekir. Elbette her kazancın bir vergisi olması gerekir. Fakat bu yasada yapılacak vergi çalışmasının yine yatırımcıyı korkutmayacak boyutlarda olması sağlanmalıdır. Çünkü dünyadaki bütün yatırımcılar artık net bir karşılıklı güven istiyorlar. Kripto teknolojisi ise evet merkeziyetsiz bir sistemi savunsa da dünya düzeni için hala bu erken olduğundan mevcut devletlerle beraber çalışmak zorundadır. Bu yüzden bu çalışma zorunluluğunu değerlendirip ülkemizin bu teknoloji ile barışık bir şekilde yabancı yatırımcıyı da çekmesi gerekir.

Umarım yasa koyucular bu konuyla ilgili olarak kripto teknolojinin gelişimini görürler ve buna göre bir yasa çalışması yaparlar.

https://www.instagram.com/asaftahir/
twitter.com/asaf_tahir