Aile Destek Programı Kapsamında Hanelere 68,3 Milyar Lira Destek Sağlandı

featured

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, destek miktarını açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamada, Aile Destek Programı kapsamında bugüne kadar hanelere toplamda 68,3 milyar lira destek sağlandığını belirtti. Göktaş, programın gelir kriteri üzerinden düzenli olarak sosyal yardım alan hanelerin yanı sıra dezavantajı olmayan ve düzenli yardım alamayan haneleri de dahil ettiklerini vurguladı.

Etken ve kapsayıcı bir sosyal yardım programı

Göktaş, Bakanlık olarak değişen hayat koşullarını dikkate alarak sosyal yardım programlarının etkinliğini artırdıklarını ve sosyal yardımlarını eşit ve adil bir şekilde uyguladıklarını belirtti. Toplumun tüm kesimlerine ulaşmak için arz odaklı ve erişilebilir bir hizmet ağı oluşturduklarını ifade etti.

Her ay düzenli destek sağlanıyor

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hanelere her ay düzenli destek sağlandığını kaydeden Göktaş, ihtiyaç sahibi hanelerin yanında olmaya devam ettiklerini belirtti. Bu ay 4 milyar lira ödeme yapacaklarını dile getirdi.

Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi hanelere sağlanan desteklerin hesaplara yatırıldığını belirten Göktaş, vatandaşlar arasında ayrım yapmadan toplumun tüm kesimlerine hizmet ettiklerini vurguladı.