Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Teleferik Kazası Açıklaması

featured

Antalya’daki Teleferik Kazasında Son Durum

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen teleferik kazasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Adli Soruşturma Titizlikle Sürüyor

Bakan Tunç, 1 vatandaşın hayatını kaybettiği, 17 kişinin yaralandığı teleferik kazasıyla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturmanın titizlikle devam ettiğini duyurdu.

Olayın Nedeni ve Sorumluları Belirleniyor

Teleferik kazasıyla ilgili soruşturma kapsamında, olayın nedeni ve sorumlularının tespiti için çalışmaların sürdüğünü belirten Tunç, olay yerinde detaylı inceleme ve keşif çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

13 Şüpheli Hakkında Gözaltı Kararı

Bakan Tunç, kazada acil eylem ve tahliye planının mevcut olmadığının tespit edilmesi üzerine, teleferik hattını işleten firma ve bakımını üstlenen firma sorumluları dahil 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

“Hepimizi üzen olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” mesajını paylaşan Tunç, olayın nedenlerinin ve sorumlularının belirlenmesi için yoğun çaba harcandığını vurguladı.