31 Mart Yerel Seçimleri İçin Son Hazırlıklar Başlıyor

featured

Parti Sayısı 34’e Düştü

Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği takvime göre devam eden 31 Mart yerel seçimleri için seçime katılma yeterliliğine sahip siyasi parti sayısı 36 olarak belirlenmişti. Ancak Yenilik Partisi ile Genç Parti’nin seçimlere katılmayacağını YSK’ye bildirmesi sonucunda bu sayı 34’e düşürüldü.

Seçmen Bilgi Kağıtlarının Dağıtımı Başlıyor

Seçim takvimine göre, siyasi partiler ve bağımsız adaylar 20 Şubat’ta il ve ilçe seçim kurullarına adaylık listelerini teslim etmişti. Seçime katılacak siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri 27 Ocak’ta YSK Başkanlığında yapılan kura çekimi ile belirlenmişti. Bugün itibariyle seçmen bilgi kağıtlarının döküm ve dağıtımı da başlıyor.

Oy Kullanma Yerleri Kontrol Edilebilecek

31 Mart günü yapılacak seçimde sadece kayıtlı sandıkta oy kullanılacak. Seçmenler, sadece kayıtlı oldukları sandıklarda oy verebilecekler. Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı öncesinde, seçmenler nerede oy kullanacaklarını YSK’nin internet sitesinden, e-Devlet kapısından, mobil uygulamadan veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi’nden kontrol edebilecekler.

YSK, seçmen kaydı sorgulama işlemlerinin sadece belirtilen kanallar aracılığıyla yapılabileceğini vurgulayarak, dışardan gelen e-posta, çağrı veya mesajlara itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulundu.