Ticaret Bakanı Ömer Bolat: “Responsible/Sorumluluk Programı İhracatçıları Yeşil ve Dijital Dönüşüme Hazırlayacak”

featured

Bakan Bolat’ın Açıklamaları

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Yeşil Mutabakat Uyum Projesi Tanıtım Toplantısı’nda duyurulan “Responsible/Sorumluluk Programı” hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bakan Bolat, küresel ekonominin geleceğiyle uyumluluğu ve ihracatın sürdürülebilirliğini esas alan uygulamaların devam ettiğini belirtti.

Dijitalleşme ve Yeşil Mutabakat

Bakan Bolat, dijitalleşme ve Avrupa Birliği’nin yeşil mutabakat programı gibi konuların önemine vurgu yaparak, sektörlerimizi ve ihracatçılarımızı gelişmiş ülkeler liginde bir üst seviyeye taşıma hedeflerine odaklandıklarını ifade etti.

Eğitim Programları ve Destek

Responsible/Sorumluluk Programı ile ihracatçıları yeşil ve dijital dönüşüme hazırlama ve destekleme amacını taşıdıklarını belirten Bakan Bolat, TİM, TOBB ve STK’lerle birlikte bölgesel düzeyde sanayicilerin katılacağı eğitim programlarını hayata geçireceklerini duyurdu.

Gelecek İçin Kararlı Adımlar

Bakan Bolat, Türkiye’nin ekonomik ve ticari kalkınması için kararlılıkla adımlar atmaya devam edeceklerini belirterek, Responsible/Sorumluluk Programı’nın sektörler ve ihracatçılar için hayırlı olmasını temenni etti.