Starbucks Yönetim Değişikliği ve Finansal Durumu

featured

Starbucks CEO Değişikliği

Starbucks’ın yaptığı açıklamaya göre, Narasimhan CEO’luk ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinden ayrıldı. Chipotle’de üst düzey yöneticilik yapan Brian Niccol’un Starbucks’a başkan ve CEO olarak atandığı belirtildi. Niccol, yeni görevine 9 Eylül’de başlayacak.

Geçici CEO Ataması

Açıklamada, Starbucks’ın Mali İşler Direktörü (CFO) Rachel Ruggeri’nin söz konusu tarihe kadar geçici CEO olarak görev yapacağı belirtildi.

Starbucks’ın Finansal Durumu

Starbucks, İsrail’e destek veren uluslararası firmalara yönelik boykotlar nedeniyle finansal olarak olumsuz etkilenmişti. Özellikle İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonrasında başlayan protesto ve boykot kampanyaları şirketin gelirini etkilemişti.

ABD’li kahve zincirinin geliri ocak-mart döneminde %2 azalırken, küresel satışları %4 düşüş göstermişti. 2020 sonundan bu yana ilk defa gelir kaybı yaşayan şirket, nisan-haziran döneminde gelirinin %0,6 azaldığını ve küresel satışlarının %3 gerilediğini açıklamıştı.

Starbucks’ın finansal durumunu güçlendirmek adına yapılan CEO değişikliğiyle birlikte, şirketin yeni stratejiler geliştirerek zorlu dönemi aşmayı hedeflediği belirtiliyor.