DSİ Sulama Yatırımlarıyla Türkiye’de Verimlilik Artıyor

featured

DSİ, Gıda Arz Güvenliği İçin Sulama Yatırımlarını Hızlandırıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, küresel ısınma etkisiyle birlikte Türkiye’de gıda arz güvenliğini sağlamak amacıyla sulama yatırımlarına odaklanıyor. Yapılan yatırımlarla %80’lik bir alana denk gelen 7,1 milyon hektar arazi sulamaya açıldı.

Bakan Yumaklı: “Sulama İle Verimli ve Kaliteli Üretim Mümkün”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, dünya nüfusunun artmasıyla birlikte temiz ve güvenli gıdaya olan talebin arttığını vurguladı. Yumaklı, sulamanın tarımda çarpan etkisi yaratarak daha verimli ve çeşitli üretimin önünü açtığını belirtti.

2023 Hedefi: 7,1 Milyon Hektar Sulama Alanı

Bakan Yumaklı, Türkiye’nin 24 milyon hektar tarım arazisinden 8,5 milyon hektarının sulanabilir olduğunu belirtirken, 2023 yılı itibarıyla %80’lik bir kısım olan 7,1 milyon hektar arazinin sulamaya açıldığını dile getirdi.

2024 Yılında Yatırımlara Devam Edilecek

Bakan Yumaklı, DSİ’nin 2024 yılında da sulama yatırımlarına hız kesmeden devam edeceğini belirtirken, bu yıl içinde 65 sulama tesisi ve 23 toplulaştırma projesinin tamamlanarak hizmete sunulacağını ifade etti. Ayrıca, gelecek yıl hedeflenen yatırımlarla sulamaya açılan alanın 7,1 milyon hektardan 7,23 milyon hektara çıkarılacağını ve toplulaştırma projeleri ile 7,9 milyon hektar alanın hizmete sunulacağını belirtti.