Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, Çalışma Hayatı Hakkında Konuştu

featured

Ortak Paylaşım Forumu’nda Konuşma Yaptı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu’nda konuşma yaptı. Bu yıl “Cumhuriyet’in 100. Yılında Çalışma Hayatı” temasıyla gerçekleşen forum, çalışma hayatının tüm paydaşlarının buluşma noktası haline geldi.

Kadın ve Gençlerin İş Gücüne Katılımını Teşvik Edecekler

Bakan Işıkhan, Türkiye’nin sosyo-ekonomik gelişmesine katkı sunmak için küresel, bölgesel ve yerel şartları değerlendirerek politikaları hayata geçirdiklerini belirtti. Hedeflerinin kayıtlı istihdamı artırmak, işsizliği düşürmek, iş gücü piyasasındaki sorunları çözmek ve geleceğin işleri için iş gücünü hazırlamak olduğunu söyledi. Bu hedeflere ulaşırken, özellikle kadınların ve gençlerin iş gücüne katılımını teşvik edeceklerini vurguladı.

Nitelikli İş Gücü Yetiştirmek İçin Çalışacaklar

Işıkhan, mesleki teknik eğitim mezunlarının iş gücü piyasasında yer almasını amaçlayan aktif iş gücü politikalarını güçlendireceklerini söyledi. İşbaşı eğitim ve staj programlarıyla okul-sektör iş birliklerini geliştirerek nitelikli ara personel ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca yeşil ve dijital dönüşüme hazırlık için meslek standartlarını ve yeterlilikleri belirlemeye devam edeceklerini ve stratejik alanlarda nitelikli iş gücü yetiştireceklerini ifade etti.

İşsizliği Yüzde 7,5’e İndirmek Hedefleniyor

Bakan Işıkhan, Ortak Paylaşım Forumu’nun tüm paydaşların yer bulduğu önemli bir organizasyon olduğunu dile getirdi. İşçiler, işverenler, yatırımcılar, sivil toplum ve kamu kurumlarının bir araya gelerek ulusal ve küresel hedeflere birlikte ulaşacaklarını söyledi. Hedeflerinin Türkiye’yi kendi kaynaklarıyla güçlü bir ülke konumuna getirmek olduğunu belirten Işıkhan, 2028 yılına kadar 5 milyon ilave istihdam sağlayarak işsizlik oranını yüzde 7,5’e düşürmeyi hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca tüm toplum kesimlerine yeterli bir gelir, kayıtlı iş imkanları ve iş sağlığı ve güvenliği koşulları sunmayı önemsediklerini vurguladı.