Borsa İstanbul’da Endeksler Yükseldi, Toplam İşlem Hacmi Arttı

featured

BIST 100 Endeksi 161,11 Puan Artışla Kapanış Yaptı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 161,11 puan artışla günü tamamladı. Toplam işlem hacmi ise 85,2 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 1,81, holding endeksi ise yüzde 2,39 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,90 ile ulaştırma sektörü olurken, tek kaybettiren ise yüzde 0,72 ile sigorta sektörü oldu.

Küresel Piyasalardaki Gelişmeler ve Beklentiler

Küresel piyasalarda ABD’de ekonominin “yumuşak iniş” yaşayabileceği beklentileriyle pozitif bir seyir izleniyor. ABD’de enflasyonun hedeflenen seviyeye ineceği iyimserliği devam ederken, hafta boyunca açıklanacak verilerin ve şirketlerin finansal sonuçlarının piyasaları etkilemesi bekleniyor. Analistler, yarın yurt içinde konut fiyat endeksi, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’ın açıklamaları, İngiltere’de enflasyon ve Japonya’da makine siparişlerinin takip edileceğini dile getiriyor.

Teknik Analiz ve Öngörüler

Analistler, BIST 100 endeksinde teknik açıdan 8.900 ve 9.000 seviyelerinin direnç, 8.700 ve 8.490 puanın ise destek konumunda olduğunu belirtiyor. Yatırımcılar, bu seviyelerin endeksin seyrinde belirleyici olabileceğini göz önünde bulundurarak işlem stratejilerini şekillendirebilirler.

Borsa İstanbul’daki günlük gelişmeler ve küresel piyasaların etkileri yakından takip edilerek, yatırımların kararlaştırılması ve risklerin yönetilmesi büyük önem taşıyor.