BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı

featured

BIST 100 Endeksi, Sabah Yükselişle Başladı

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, öğle saatlerine girerken güçlü bir performans sergiliyor. Endeks, önceki kapanışa göre 23,48 puan artışla 9.077,65 puana yükseldi. Toplam işlem hacmi ise 52 milyar lira olarak gerçekleşti.

Sektör Endekslerinden Bankacılık ve Holding Kazandı

Bankacılık endeksi yüzde 0,86, holding endeksi ise yüzde 0,07 değer kazandı. En çok kazandıran sektör endeksi sigorta olurken, en çok kaybettiren ise turizm sektörü oldu.

Fed Başkanı Powell’ın Açıklamaları Etkili Oluyor

Analistlere göre küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın, para politikasında gevşeme sinyalleri vermesi olumlu bir hava yaratmış durumda. Bugün Türkiye’nin de Fitch Ratings değerlendirme raporunun açıklanması bekleniyor, bu da yatırımcıların odağında.

Powell’ın “güvercin” açıklamalarının ardından risk iştahının arttığını belirten analistler, ABD’de açıklanacak istihdam raporu verilerinin Fed’in gelecekteki adımlarını etkileyebileceğini ifade etti. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.000 ve 8.900 seviyelerinin destek, 9.200 ve 9.300 seviyelerinin direnç konumunda olduğu belirtiliyor.