Bakan Uraloğlu, Tayland ile 65. Yıl Dönümünü Kutladı

featured

İkili İlişkiler Gelişiyor

Bakan Uraloğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında aynı zamanda Tayland ile diplomatik ilişkilerin tesisinin 65. yıl dönümünü kutlamak için Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen resepsiyona katıldı. İki ülke arasındaki ilişkilerin, dostluk ve karşılıklı yarar temelinde çeşitli alanlarda gelişmeye devam ettiğine işaret eden Uraloğlu, üst düzey ziyaretlerin önümüzdeki dönemde artarak devam etmesinin önemine vurgu yaptı.

Ticaret Hacmi Artıyor

Uraloğlu, Türkiye ile Tayland arasındaki ticaret hacminin büyüdüğünü belirterek, bu yılın 9 ayında ticaret hacminin 1,8 milyar doları aştığını söyledi. Ticaretin dengeli bir şekilde büyümesi ve yatırımların artması için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Uraloğlu, THY’nin İstanbul-Bangkok ve İstanbul-Phuket seferlerinin de ekonomik ilişkileri geliştirmede önemli bir rol oynadığını belirtti.

Asya-Pasifik Bölgesi ile İşbirliği

Uraloğlu, Asya-Pasifik bölgesiyle ilişkilerin güçlendirilmesine önem verdiklerini söyleyerek, Tayland’la işbirliğinin ikili boyutun yanı sıra ASEAN gibi çok taraflı platformlarda da ilerletilmeyi hedeflediklerini söyledi. Savunma sanayi ve güvenlik alanındaki ilişkilerin de geliştirilmesinin önemine değinen Uraloğlu, küresel ve bölgesel sınamaların arttığı bir dönemde yakın işbirliğinin güçleneceğine inandığını ifade etti.

Deprem Sonrası Destek

Uraloğlu, deprem sonrasında Tayland hükümeti ve halkının destek ve dayanışması için teşekkürlerini iletti.