Bakan Bolat: Türkiye-İngiltere Ticaret İlişkileri Güçleniyor

featured

Bakan Bolat, Londra’da İş ve Ticaret Görüşmeleri Yaptı

Bakan Bolat, resmi davet üzerine bulunduğu başkent Londra’da İngiltere İş ve Ticaret Bakanı Kemi Badenoch’un yanı sıra İngiliz ve Türk iş insanları ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Ticaret Hacmi 19 Milyar Dolara Ulaştı

Bakan Bolat, Türkiye ve İngiltere arasındaki mevcut serbest ticaret anlaşmasının karşılıklı ticaretin yasal zemine oturması için yapıldığını belirterek, karşılıklı ticaretin 19 milyar dolara ulaştığını ifade etti. Türkiye’nin bu ticaretten geçen yıl 6 milyar dolar fazla kazanç elde ettiğini vurguladı.

Yeni Alanlarda İş Birliği ve Müzakereler

Bakan Bolat, Türkiye ve İngiltere arasında hizmetler sektörü ve tarımsal ürünlerde karşılıklı ticareti artırmak için yeni müzakerelerin yapılacağını belirtti. İki ülke arasında kazan-kazan ilkesiyle hareket edilerek ticaret hacminin artırılması hedeflendi.

Gelecek Hedef 20 Milyar Dolarlık Ticaret

Bakan Bolat, Türkiye ve İngiltere arasındaki ticaret hacminin dünya ekonomisindeki durgunluk ortamında 19 milyar dolara ulaştığını ve hedeflerinin 20 milyar dolara çıkmak olduğunu açıkladı.

Türk Savunma Sanayisi Gelecek Vaat Ediyor

Savunma sanayisi alanında da değerli açıklamalarda bulunan Bakan Bolat, Türkiye’nin üretim ve tedarik ülkesi olarak önemli bir konumda olduğunu vurgulayarak, Türk savunma sanayisinin önümüzdeki 5 yılda geometrik bir hızla büyüyeceğini ifade etti. İngiltere ile ekonomik ilişkilerin artmasının her iki ülke için de büyük önem taşıdığını belirtti.