Avrupa Birliği, Türkiye’ye 400 Milyon Euro Destek Sağlayacak

featured

Avrupa Birliği, Türkiyedeki deprem felaketi için 1 milyar Euro’luk destek sağlıyor

Anlaşma, Brüksel’deki Uluslararası Bağışçılar Konferansında imzalandı

Avrupa Birliği (AB), Türkiye’deki deprem felaketinin ardından Uluslararası Bağışçılar Konferansı’nda toplanan 1 milyar Euro’luk desteğin 400 milyon Euro’su için anlaşma imzaladığını duyurdu. Bu yardım paketi, Türkiye’nin depremden etkilenen bölgelerindeki altyapının onarılması, sağlık, eğitim, su ve atık su yönetimi alanlarında kullanılacak.

400 milyon Euro tek taksitte ödenecek

Yardım paketinin 400 milyon Euro’luk kısmı tek taksitte Türkiye’ye ödenecek. Bu anlaşma, Avrupa Birliği Komisyonu’nun Uyum ve Reformlardan Sorumlu Üyesi Elisa Ferreira ve Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay tarafından Brüksel’de imzalandı.

Yardımın kullanım alanları ve amaçları

AB Komisyonu, Türk makamlarının bu yardımı sağlık, eğitim, su ve atık su yönetimi alanlarında altyapının onarılması için kullanmayı planladığını belirtti. Ayrıca, geçici barınma sağlamak ve ülkenin zengin kültürel mirasını korumaya yönelik önlemleri uygulamak için de fonlar kullanılacak.

AB Komisyonu, Türkiye’nin bu yardımı 18 ay içinde kullanacağını ve kullanım sonrası uygulamaya ilişkin bir rapor hazırlayacağını da vurguladı. Bu şekilde yardımın etkin bir şekilde kullanıldığı ve sonuçlarının raporlanacağı belirtildi.