LGS Sınav Sonuçlarına 7 Gün Kaldı, Öğrenciler Tercih Yapmaya Hazırlanıyor

featured

LGS Sonuçları ve Tercih Süreci

LGS sınav sonuçları 28 Haziran 2024 tarihinde açıklanacak ve sonuçlar www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek. Ardından Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanacak, bu kılavuz öğrencilere tercih sürecinde rehberlik edecek ve liselere yerleştirme resmen başlayacak.

LGS Tercihleri

LGS tercihleri için tarih bilgisi henüz MEB tarafından paylaşılmadı ancak geçtiğimiz dönemin tarihleri göz önüne alındığında LGS tercih işlemlerinin sonuçların açıklanmasının ardından ertesi hafta başlaması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl LGS sonuçları 23 Haziran tarihinde açıklanmış, LGS tercihleri ise 3 Temmuz günü itibariyle başlamıştı.

Uzmanların Değerlendirmesi

Fatih Haktürk: “2024 LGS’nin soru tarzlarının önceki yıllarda olduğu gibi öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma becerilerini ölçecek nitelikte olduğu gözlemlenmektedir.”

Hilal Çaça: “Türkçe ve Fen Bilimlerinde uzun soruların öğrencilerin zaman yönetimi hususunda zorlayacağı düşünülebilir.”

Kenan Akgün: “Matematik testi muhakeme gücüne dayalı, okuduğunu anlama ve uygulamaya yönelik sorulardan oluşuyor. Geçen yıla göre kazanım odaklı sorular daha fazladır.”

Neşe Murat: “Sınav genelinde zor ve ayırt edici soruların sayısı geçmiş yıllara göre daha fazla. Geçmiş yıllarda olduğu gibi metin verip öğrencinin soru düzeneğini düşünmesinin istenildiği sorular da bulunmaktadır.”

Ufuk Masat: “Sorular Milli Eğitim müfredatına ve kazanımlarına uygun olarak hazırlanmıştır. Üniteler arası kavramsal referanslar içeren soruların da bulunduğu orta zorluk seviyesinde bir sınav olmuştur.”

Rukiye Özeloğlu: “Sınav soruları dikkatli okuyup kavrayan çıkarım yapan her öğrencinin tam başarı sağlaması düşünülmektedir.”

Şeyma Doğan: “Sınav sorularının zorluk derecesi orta seviyededir. Dikkatli okuyarak çıkarım yapan her öğrencinin başarılı olacağı düşünülmektedir.”