Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna’ya Yönelik Saldırıları Hakkında Açıklamalarda Bulundu

featured

Zelenskiy’nin İHA Saldırılarıyla İlgili Açıklamaları

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rus ordusunun “Şahed” tipi insansız hava araçlarıyla Harkiv, Odessa ve Sumi bölgelerindeki şehirlere saldırdığını aktardı. Zelenskiy, İHA’ların hedef aldığı Odessa’daki bir apartmanda 18 dairenin tahrip olduğunu, 2 kişinin hayatını grandbetting kaybettiğini ve 8 kişinin yaralandığını belirtti.

Zelenskiy’nin Hava Savunma Sistemleri Çağrısı

Zelenskiy, saldırıların ardından hava savunma sistemlerine ihtiyaçlarının olduğunu vurgulayarak, ortaklarından Ukrayna’nın hava kalkanını güçlendirmek için destek istedi. “Daha fazla hava savunma sistemleri ve füzeler hayatları kurtarır.” diyen Zelenskiy, halklarını Rus teröründen korumak grandbetting giriş için birlikte hareket etme çağrısında bulundu.

Ukrayna Hava Kuvvetleri’nden Açıklama

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı ise gece boyunca Rus ordusunun 3 Х-59/Х-35 model güdümlü füze ve 17 “Şahed” İHA ile Ukrayna’ya saldırdığını duyurdu. Muharebe çalışmaları sonucunda 14 İHA’nın imha edildiği belirtilirken, Odessa ve grandbetting twitter Harkiv bölgelerinde can kayıpları ve yaralanmaların yaşandığı bildirildi. Açıklamada, dün sabah saatlerinde Rus Su-34 savaş uçağının Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından imha edildiği bilgisi de paylaşıldı.