Netanyahu ile Biden Arasındaki Telefon Görüşmesinde İran’a Olası Misillemeler Ele Alındı

featured

Netanyahu ve Biden Arasındaki Görüşmede Fikir Ayrılıkları Giderildi

Walla haber sitesinin aktardığı bilgilere göre, 9 Ekim’de gerçekleşen telefon görüşmesinde İsrail Başbakanı Netanyahu ile ABD Başkanı Biden, İran’a olası misillemeler konusunu ele aldı. Habere göre, adı açıklanmayan İsrailli ve ABD’li yetkililere dayandırılan bilgilere göre, Netanyahu ve Biden arasındaki görüşmede, İsrail’in İran’a karşı yapabileceği olası saldırı planları detaylıca görüşüldü.

İsrail’in Misilleme Planı Washington ile Tel Aviv Arasında Fikir Ayrılığına Yol Açtı

Netanyahu ile Biden arasındaki görüşmede, İsrail’in olası misilleme planının niteliği ve kapsamı konusunda Washington ile Tel Aviv arasında fikir ayrılığı yaşandığı belirtildi. Ancak habere göre, bu fikir ayrılıklarının büyük oranda giderildiği ifade edildi. Bununla birlikte, İsrail’in olası misilleme planının Washington yönetiminin istediğinden “biraz daha agresif” olduğu savunuldu.

İsrail Güvenlik Kabinesi Netanyahu’ya Saldırı Zamanlamasını Belirleme Yetkisi Verebilir

Haberde ayrıca, dün akşam toplanan İsrail Güvenlik Kabinesi’nin, Başbakan Netanyahu ile Savunma Bakanı Yoav Gallant’a İran’a yapılacak saldırının zamanlamasını belirleme yetkisini verebileceği belirtildi. 1 Ekim’de İran’ın İsrail’e füze saldırısında bulunduğu hatırlatıldı ve bu saldırıya karşılık verileceği daha önce duyurulmuştu.

Walla haber sitesinin iddialarına göre, İsrail’in İran’a olası misilleme planlarıyla ilgili tansiyon yüksekken, Netanyahu ve Biden arasındaki görüşmeyle fikir ayrılıklarının azaltılmaya çalışıldığı belirtiliyor.