Kassam Tugayları: Netanyahu’ya güvenmeyin, esir askerlerin ölmesini umursamıyor

featured

İsrail askerlerinin ailelerine uyarı

Kassam Tugayları’nın Telegram hesabından paylaşılan bir görüntülü mesajda, Gazze’de esir tutulan İsrail askerlerinin ailelerine bir uyarı yapıldı. Mesajda, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, esir askerlerin ölmesini umursamadığı ve “kardeşimin ölümüyle yaşadığımı yaşayın” dediği belirtildi. Ailelere, Netanyahu’ya güvenmemeleri çağrısı yapıldı.

Netanyahu’nun kardeşi Yonatan Netanyahu’nun ölümü

İsrail ordusunda üst düzey bir subay olan Netanyahu’nun kardeşi Yonatan Netanyahu, 1976 yılında Uganda’daki Entebbe Havalimanı’nda kaçırılan bir uçaktaki İsrailli rehineleri kurtarmak için düzenlenen operasyonda hayatını kaybetmişti. Yonatan Netanyahu, bu operasyonda ölen tek kişi olmuştu.

Kassam Tugayları’nın saldırısı

Hamas’ın silahlı kanadı olan Kassam Tugayları, “Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme” gerekçesiyle 7 Ekim 2023 tarihinde İsrail’e kapsamlı bir saldırı düzenledi. Bu saldırılarda İsrail’e ait 1200 kişinin öldüğü ve 5132 kişinin yaralandığı açıklandı.

Gazze Şeridi’ndeki kayıplar

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında en az 22,600 Filistinli hayatını kaybetti. Bu ölü sayısı arasında 9730 çocuk ve 6830 kadın da bulunuyor. Sivil altyapılar, hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınarak binlerce insanın altında kalarak hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail’in kayıpları

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana 509 askerinin öldüğünü açıkladı. Bu rakamın 175’i karadan işgal sürecinde gerçekleşti. Ayrıca İsrail, binlerce Filistinliyi hala esir olarak tutmaya devam ediyor.

Diğer çatışmalardaki kayıplar

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 326 Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıca İsrail ordusu ile Hizbullah arasında sınırda devam eden çatışmalarda 28 Lübnanlı sivil, 147 Hizbullah mensubu, 5 İsrailli sivil ve 9 İsrail askeri öldü.