Kassam Tugayları, İsrail Esirlerin Ailelerine Uyarıda Bulundu

featured

Gazze’de Esir Tutulan İsrail Askerlerinin Ailelerine Uyarı

Kassam Tugayları’nın Telegram hesabından paylaşılan görüntülü mesajda, esir tutulan İsrail askerlerinin ailelerine uyarıda bulunuldu. Mesajda, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun esir askerlerin ölmesini umursamadığı ve “kardeşimin ölümüyle yaşadığımı yaşayın” dediği belirtildi.

Netanyahu’nun Kardeşi Yonatan’ın Ölümü

İsrail ordusunda üst düzey subay olan Netanyahu’nun kardeşi Yonatan Netanyahu, 1976’da Uganda’daki Entebbe Havalimanı’nda kaçırılan bir uçaktaki İsrailli rehineleri kurtarmak için düzenlenen operasyonda öldürülmüştü. Yonatan Netanyahu, söz konusu operasyonda hayatını kaybeden tek kişiydi.

Gazze’ye Yapılan Saldırılar

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’e “Filistinlilere ve kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme” gerekçesiyle 7 Ekim 2023’te kapsamlı bir saldırı düzenledi.

İsrail, bu saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü ve 5 bin 132 kişinin yaralandığını açıkladı.

Ölü ve Yaralı Sayısı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında, en az 22 bin 600 Filistinli hayatını kaybetti. Bu ölü sayısının içerisinde 9 bin 730 çocuk ve 6 bin 830 kadın da bulunuyor. Ayrıca, binlerce insanın enkaz altında olduğu ve sivil altyapının hedef alındığı bildirildi.

İsrail ordusu ise Gazze Şeridi’ne yapılan saldırılar sırasında 509 askerinin öldüğünü duyurdu.

Batı Şeria ve Kudüs’teki Saldırılar

İsrail güçleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria ve Kudüs’te gerçekleştirdiği saldırılarda, 326 Filistinli hayatını kaybetti.

Sınır Çatışmaları

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında sınırda devam eden çatışmalarda ise 28 Lübnanlı sivil, 147 Hizbullah mensubu, 5 İsrailli sivil ve 9 İsrail askeri hayatını kaybetti.

İnsani aranın ardından İsrail, binlerce Filistinliyi hala hapiste tutmaya devam ediyor.