Hizbullah Komutanı Fuad Şükür İsrail’in Hedefindeydi

featured

İsrail ordusunun Beyrut’un Dahiye bölgesinde Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür’ü hedef alan saldırısı, Lübnan ve İsrail arasındaki gerilimi artırdı.

Fuad Şükür Saldırı Sonucu Enkaz Altında

Hizbullah’ın resmi Telegram hesabından yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusu Beyrut’un güneyindeki Dahiye’de sivillerin yaşadığı bir binayı hedef almış ve saldırı sonucunda bazı sivillerin hayatını kaybettiği, birçok kişinin yaralandığı belirtildi. Saldırı sırasında binadaki katların yıkıldığı bildirilen açıklamada, Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür’ün de söz konusu binada bulunduğu ve halen enkaz altında olduğu ifade edildi.

İsrail’in İddiası

İsrail ordusu ise saldırının savaş uçaklarıyla gerçekleştirildiğini duyurdu ve Fuad Şükür’ün Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın “sağ kolu” olduğunu iddia etti. Ayrıca, Şükür’ün İsrail’e yönelik saldırıları yönettiği ve daha önce gerçekleşen bir saldırının sorumlusu olduğunu öne sürdü.

İsrail güçleri, Beyrut’un güney bölgesinde Hizbullah’ın Şura Meclisi’nin bulunduğu Huhreyk Mahallesi’nde bir binaya hava saldırısı düzenlemiş ve bu saldırıda 1 kişinin öldüğü, 68 kişinin yaralandığı bildirilmişti. İsrail basını ise saldırının hedefinin Hizbullah’ın 2 numaralı ismi olduğu iddia edilen Fuad Şükür olduğunu belirtmişti.