Filistinli Kadınların Gözünden Gazze’de Ramazan Bekleyişi

featured

Filistinli Kadınlar, İsrail Saldırılarıyla Hüzünlü Bir Ramazan Ayına Hazırlanıyor

Gazze Şeridi’nde İsrail’in 5 aydır devam eden saldırıları sonucunda kıtlığa mahkum edilen Filistinliler, katliam, yıkım ve açlıkla dolu bir ortamda Ramazan ayını bekliyor. Bu zor zamanlarda, 44 yaşındaki Filistinli Buşra eş-Şafii, geçen hafta Beyt Lahya’ya yapılan saldırıda ağır yaralanarak bilincini kaybeden teyzesine refakat ediyor.

“Kanlarla Süslenen Kadınlar İçin Ramazan Hüzünlü Geçecek”

Şafii, bomba seslerinin olmadığı güvenli bir ortamda Ramazan’ın huzurunu yaşamak istediklerini belirtirken, “Herkes Ramazan’a süslerle hazırlanırken, Gazze’nin kadınları kanlarla süsleniyor” diyerek içinde bulundukları dramı dile getirdi. Dünya Kadınlar Günü’nün yaklaştığını hatırlatan Şafii, Gazzeli kadınlar için bu günün anlam taşımadığını vurgulayarak, şunları söyledi: “Hangi Kadınlar Günü? Şehit anneleri mi? Yaralı anneler mi? Çocuklarını kaybeden, enkaz altında kalan kadınlar mı?”

“İsrail Savaşlarından Kaçamayan Kadınlar”

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana süren saldırıları ve işgali nedeniyle Gazze’de durumun içler acısı olduğunu belirten Şafii, çocukların ve bebeklerin zor durumda olduğunu, süt ve bebek bezi gibi temel ihtiyaçların karşılanamadığını ifade etti. Tüm dünya kadınlarına seslenen Şafii, dayanışma çağrısında bulunarak, savaşın sona ermesini ve barış içinde yaşamayı dilediklerini söyledi.

Şafii, yaşadıkları acılara rağmen umutlarını kaybetmeyerek, Ramazan ayında barış ve güven dolu bir ortamda olmayı arzuladıklarını ve tüm sevdiklerini kaybettikleri savaşların son bulmasını temenni ettiklerini belirtti.