El-Ehli Baptist Hastanesi Müdürü: “En Zor Gün, Bugün”

featured

İsrail’in Okul Katliamı Sonrası Gazze’deki Durum

Gazze kentindeki El-Ehli Baptist Hastanesi Müdürü Fazıl Naim, İsrail’in bu sabah gerçekleştirdiği okul katliamının ardından yaşanan trajedi hakkında açıklamalarda bulundu. Naim, İsrail işgal ordusunun Et-Tabiin Okulu’nda gerçekleştirdiği katliamda yaralananların çoğunun ya azalarının kopmuş ya da tümüyle yanmış halde olduğunu belirtti.

Yaralıların Durumu Çok Ağır

Naim, yaşanan korkunç katliam sonrası şehit ve yaralı sayısının oldukça fazla olduğunu dile getirdi. Hastanede ameliyathanelerde her an ölebilecek durumda oldukça zor durumda çok fazla yaralı bulunduğunu ifade eden Naim, ölü sayısının artabileceğine dikkat çekti. Şu ana kadar 70 şehidin kimliğinin tespit edildiğini ancak parçalanmış haldeki diğer şehitlerin kimliklerinin belirlenmesinin zor olduğunu aktardı.

Tıbbi Malzeme ve Ekip Yetersizliği

Naim, yaralı sayısının fazla olduğunu, durumların ise çok ağır olduğunu ancak hastanenin tıbbi malzeme ve ekip yetersizliği nedeniyle müdahalelerde öncelik sırasına göre hareket ettiklerini vurguladı. El-Ehli Baptist Hastanesi’nin en basit tıbbi imkanlardan dahi yoksun olduğunu belirten Naim, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki sağlık durumunun tam bir felaket ve dram olduğunu ifade etti.

İsrail ordusunun Gazze kentinin doğusundaki Derec Mahallesi’nde yerinden edilen sivillerin sığındığı okula düzenlediği saldırıda en az 100 kişinin hayatını kaybettiği biliniyor. Yüzlerce kişinin yaralandığı bu saldırıda, cesetlerin parçalandığı ve yangında yandığı aktarılmıştı. Sivil savunma ekipleri, dağılan ceset parçalarını toplamakta güçlük çektiği bilgisi paylaşılmıştı.