ABD’li İçerik Üreticileri, Apollo Adlı Gri Papağanla Dünya Rekoru Kırdı

featured

ABD’li İçerik Üreticileri ve Apollo

ABD’li içerik üreticileri Dalton ve Victoria Mason, TikTok’ta 2,8 milyon, YouTube’da ise 1,3 milyon takipçiye sahip. 2020 yılından beri 4 yaşındaki gri papağanları Apollo’yu eğitiyorlar.

Apollo’nun Dünya Rekoru

Apollo, 13 Aralık 2023 tarihinde, 3 dakika içinde tam 12 nesnenin ismini söyleyerek bir dünya rekoru kırdı. Guinness Dünya Rekorları, Apollo’nun böcek, kitap, çorap gibi 12 farklı şeyin adını belirleyerek en hızlı şekilde tanımlayan papağan olduğunu duyurdu.

Mason Çifti ve Gri Papağanlar

Mason çifti, Apollo’nun başarısıyla ilgili olarak, “Amacımız hayvanların doğal zekası hakkında farkındalık yaratmak” dedi. Gri papağanlar, en yüksek zekaya sahip hayvan türlerinden biri olarak biliniyor. Dr. Irene Pepperberg’ün metotlarından faydalanan çift, Apollo’yu eğitirken en sevdiği atıştırmalık olan antep fıstığını kullanıyor.

Dr. Irene Pepperberg ve Alex

Dr. Pepperberg, yıllarca Alex adında bir gri papağanla çalışarak hayvanların sadece ses taklidi değil, anlamı da kavrayabileceğini gösterdi. Alex, 6’ya kadar sayabilmenin yanı sıra birçok nesnenin ve rengin ismini de biliyordu.

Apollo’nun dünya rekoru, gri papağanların üstün zekalarını ve öğrenme kapasitelerini gözler önüne sererek, hayvanlarla olan iletişimimizin ve eğitim metodlarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmış oldu.